Откриха новородено момиченце в пазарска чанта на улица в Лондон

По това време термометърът е показвал минус 3 градуса

19.01.2024 | 19:50 Редактор: Толя Стоянова
Откриха новородено момиченце в пазарска чанта на улица в Лондон

Новородено момиченце беше намерено живо, увито в хавлия в пазарска чанта, оставена на улица в Лондон, съобщи британската полиция, цитирана от Ройтерс. Агенцията уточнява, че бебето вече е в болница, след като е било изоставено при минусови температури.

Новороденото е било открито от мъж, разхождал кучето си в източния лондонски квартал "Нюъм", малко след 21:00 ч. местно време вчера (23:00 ч. бълг. вр.), поясниха от полицията. По данни на британската държавна метеорологична служба по това време термометърът е показвал минус 3 градуса в Лондон, предаде БТА.

"Човекът, който е намерил бебето, го е затоплил, докато пристигне линейката и парамедиците прегледат новороденото, преди да го откарат в болница", заяви началникът на полицията в Нюъм старши инспектор Саймън Крик.

"Щастлив съм да съобщя, че момиченцето не е наранено по никакъв начин и се намира в безопасност под грижите на болничния персонал", заяви Крик.

Полицейският началник добави, че той и колегите му са загрижени за здравето на майката, родила бебето, и я приканват да се свърже с полицията.

Снимка: Pexels