Няма кой да изражда бебета в болницата в Ловеч, пращат родилките към Троян и Плевен

Родилното отделение не е затворено

16.01.2024 | 18:14 Редактор: Елеонора Танева
Няма кой да изражда бебета в болницата в Ловеч, пращат родилките към Троян и Плевен

Многопрофилната болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч временно пренасочва родилките към здравни заведения в съседни градове заради недостиг на лекари специалисти в отделението по акушерство и гинекология. Директорът на ловешката болница Виктор Таслаков поясни, че родилното отделение, което миналата година беше преустановило  дейността си, в момента не е затворено.

"Отделението не е затворено. Гинекологични интервенции и патологични бременности работим. Временно сме пренасочили за една седмица ражданията в Троян и в Плевен", уточни  Таслаков, цитиран от БНР.

Таслаков допълни, че един от лекарите работещи в АГ отделението е в болнични и в момента се водят разговори със специалист от Плевен. 

Директорът на болницата каза още, че белодробното и неврологичното отделения са препълнени с пациенти и там ще бъдат разкрити по две допълнителни спешни легла. 

От Регионалната здравна инспекция пък съобщиха, че продължава да расте броят на острите респираторни заболявания (129.4 на 10 хиляди население), но областта все още е далече от епидемичните стойности (291.63 на 10 хиляди). 

Снимка: БГНЕС