$86,3 млн. отидоха в сметката на жена по погрешка

Спестяванията ѝ мистериозно се увеличили

02.12.2023 | 13:00 Редактор: Толя Стоянова
$86,3 млн. отидоха в сметката на жена по погрешка

Кой не би искал да се събуди и да открие, че по сметката му има милиони. Е, мечтата се е сбъднала за потребителка на една от водещите малайзийски банки, но изглежда преживяването не е било такова, каквото си го представяме. Клиентката на най-голямата малайзийска банка Maybank изненадващо открила, че балансът по сметката ѝ мистериозно се е увеличил със сумата от над 86 млн. долара.

Когато Хафиджа Абдула проверява баланса си в края на миналия месец, цифрите показват, че тя притежава над 404 млн. рингита (86,3 млн. долара). Това би било страхотна новина в страна, където средностатистическото домакинство на година изкарва около 22 хил. долара, но има уловка: тя няма достъп до парите, съобщава Bloomberg.

Хафиджа Абдула е директор и съосновател на фирма за човешки ресурси, обърнала се към социалната мрежа LinkedIn, за да изрази смесицата си от изненада и раздразнение от грешката.

"Уважаеми Maybank", пише тя на 29 ноември, "оценявам, че правите банковото ми преживяване паметно".

В публикацията си Абдула обяснява още, че банковите грешки стават все по-често явление за нея – "комедия от грешки, която никой не намира за смешна", и изискват или посещение в клон, или дълго чакане на телефона.

"Казват, че парите не могат да купят щастие, но Maybank определено знае как да ви "купи" напрежение", посочва още тя.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: Pexels