Защо Украйна не воюва с танковете Abrams и пред колапс ли е руската гражданска авиация?

Силни дъждове и снегове превърнаха фронтовата линия в кално поле

24.11.2023 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Защо Украйна не воюва с танковете Abrams и пред колапс ли е руската гражданска авиация?

През септември Украйна получи 31 танка Abrams от САЩ, но досега анализаторите не са регистрирали участието им в бойните действия, пише Business Insider. Според източници на изданието причината за това е влошаването на времето и вероятно Киев ще ги запази за пролетта или при подобряване на условията. 

В момента силни дъждове и снегове превърнаха фронтовата линия в кално поле. Очакванията са, че тежките танкове ще бъдат използвани заедно с бронираните машини Bradley. 

Украйна изгражда нов голям лагер за военнопленници, съобщи пред обединения новинарски канал говорителят на военното разузнаване на Украйна (ГУР) Андрий Юсов. Местоположението му се държи в тайна, уточни още той.

В страната има няколко места за задържане на пленени във войната руснаци, които са препълнени. Достъп до тях непрекъснато имат представители на Червения кръст. Според украинците около 1/3 от всички пленени са затворници, вербувани за участие в т.нар. "специална военна операция".

Кибероперация на военното разузнаване на Украйна е дала достъп до данни за гражданския авиационен сектор на Русия. Изводите на управлението сочат, че проблемите там са много и гражданската авиация е на ръба на колапса. Русия изпитва сериозни затруднения с поддържането на самолетите, особено тези, изпълняващи полети по по-далечни дистанции.

За първите 9 месеца например са докладвани 150 случая на технически неизправности на самолети спрямо 50 за за същия период на 2022 г. Проблеми са двигателите и ходовата част на самолетите и документите показват, че те са системни. Към 70% от ремонтите не са сертифицирани, като Москва се опитва да изпрати част от самолетите, на които се налага ремонт, към Иран.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 5 месеца
Сигурно 70% от украинците са психопати,защото кой нормален ще отиде да го гърмят за този що духа!!! Сигнализирай за неуместен коментар