Мобилизации в цяла Гърция - работниците на свободни професии протестират срещу новия данък

Призивът към правителството е да преосмисли новия законопроект

22.11.2023 | 18:24 Редактор: Елеонора Танева
Мобилизации в цяла Гърция - работниците на свободни професии протестират срещу новия данък

Учени, адвокати, търговци, таксиметрови шофьори и представители на други свободни професии излязоха на протест по улиците на Атина и големите градове. 

Банери и плакати бяха издигнати днес от стотици хора на свободна практика в Гърция, които се събраха още сутринта на площад Корай и след това тръгнаха към Министерството на финансите, за да протестират срещу новия данъчен законопроект, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Полицията пристъпи към спиране на движението на превозни средства по улиците, тъй като се провежда протестно събиране на научни и професионални организации пред Министерството на финансите.

Голяма мобилизация и в Солун.

Протестиращите с призив към правителството да преосмисли новия законопроект, собствениците на таксита, адвокати, архитекти и други свободни професии от Солун се събраха днес в Министерството, където ще внесат резолюция за своята опозиция.

"Новите данъчни мерки, с въвеждането на предполагаем облагаем доход, сериозно засягат свободните професии, учените и малкия и среден бизнес, тъй като в името на уж борбата с укриването на данъци се насърчават хоризонтални и следователно несправедливи мерки и практиката на "по-добро малцина от мнозина, вместо много от малцина", казаха протестиращите .


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
"Предполагаем облагаем доход"? Това да не е идея, изплагиатствана от Кокорчо? Сигнализирай за неуместен коментар