Тръмп поиска делата срещу него да се излъчват на живо по телевизията

Според него прокурорите искат то да се гледа "на тъмно" с цел подкопаване на опита му да спечели втори президентски мандат

12.11.2023 | 12:21 Редактор: Вяра Димова
Тръмп поиска делата срещу него да се излъчват на живо по телевизията

Доналд Тръмп подкрепи искането на американски медии да се излъчват на живо съдебните заседания по  федералното дело срещу него по обвинения, че той  е заговорничил, за да преобърне резултатите от президентските избори през 2020 г., предаде Ройтерс.

Тръмп внесе в съда документ, в който изразява подкрепата си за искането на медиите. Той заяви, че прокурорите по делото искат то да се гледа "на тъмно", като част от политически мотивираните усилия на администрацията на президента Джо Байдън за подкопаване на опита му да спечели втори президентски мандат догодина.

Тръмп е водещ претендент за републиканската президентска номинация за изборите догодина. Очаква се президентската номинация на демократите пък да бъде спечелена от Джо Байдън, припомня БТА.

Същевременно в. "Ню Йорк таймс" публикува информация, според която ако Тръмп бъде преизбран за президент догодина, той ще задържа мигрантите без документи в големи лагери за депортация и ще разшири твърдите антиимиграционни политики, които водеше през първия си президентски мандат. Публикацията на изданието се основава на интервюта с няколко съветници на Тръмп, сред които и Стивън Милър, който е отговарял за имиграционните политики на републиканеца през първия му президентски мандат.

Снимка: БГНЕС