Израелските отбранителни сили: Взривихме над 150 тунела на "Хамас" до момента

Убити са около 20 души, заемали важни позиции в "Хамас"

12.11.2023 | 09:38 Редактор: Вяра Димова
Израелските отбранителни сили: Взривихме над 150 тунела на

Израелските отбранителни сили са взривили повече от 150 тунела, използвани от "Хамас" в Ивицата Газа по време на военни операции в региона, заяви говорителят на израелската армия подполковник Джонатан Конрикус по време на брифинг на Израелските отбранителни сили (ИОС). Той е подчертал, че армията работи за локализирането на тунели и подземната инфраструктура, принадлежащи на "Хамас".

Според говорител на армията членовете на "Хамас" използват тунелите, за да се скрият от атаки, според непотвърдена информация част от заложниците са скрити в тунелите.

От началото на военните действия в Ивицата Газа израелските отбранителни сили и службата за сигурност на страната са убили около 20 души, които са заемали важни позиции във военното крило на палестинското движение "Хамас", съобщи израелският вестник Yedioth Ahronoth.

"От началото на войната в Ивицата Газа, ИОС и израелската служба за сигурност са елиминирали около 20 бойци, заемащи ключови позиции, които през последните години са участвали активно в организирането на терористични атаки на Западния бряг", пише вестникът, цитиран от "Фокус".

ИОС са убили повече от 60 членове на ливанското движение "Хизбула" от началото на военните действия в ивицата Газа, е допълнил говорителят на израелската армия подполковник Джонатан Конрикус.

"Повече от 60 от техните бойци бяха убити при опити да атакуват Израел. Някои от тях бяха убити по време на атаки срещу армията, някои преди атаките", е допълнил говорителят, цитирайки данни на движението за жертвите.

Снимка: БГНЕС