Молдова посреща с военни почести президента на Португалия - какво ги прави толкова близки?

Марсело Ребело де Соуза ще бъде на официално посещение в страната

29.10.2023 | 23:01 Редактор: Толя Стоянова
Молдова посреща с военни почести президента на Португалия - какво ги прави толкова близки?

Португалският президент Марсело Ребело де Соуза ще бъде на официално посещение в Молдова утре и вдругиден по покана на президента Мая Санду.

Според пресслужбата на президента утре Ребело де Соуза ще бъде посрещнат с военни почести в Президентството на Република Молдова, след което ще проведе срещи със Санду и членовете на делегациите. По-късно те ще дадат съвместна пресконференция, съобщи МОЛДПРЕС.

През деня президентът ще се срещне с председателя на молдовския парламент Игор Гросу и премиера Дорин Речан и ще положи цветя пред паметника на Стефан чел Маре, предаде БТА. Във вторник Ребело де Соуза ще проведе дискусии със студенти от Юридическия факултет и Факултета по международни отношения, политически и административни науки на Молдовския държавен университет.

Двамата официални представители ще присъстват на форум, организиран от Агенцията за инвестиции, по време на който на португалски компании ще бъдат представени възможностите, които предлага Молдова. В рамките на събитието ще се проведе и церемонията по подписването на Меморандум за разбирателство между инвестиционните агенции на двете държави.

Снимка: БГНЕС