САЩ изпращат към Израел десантна група от 4000 моряци и морски пехотинци

Те ще бъдат разположени на борда на военни кораби

17.10.2023 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
САЩ изпращат към Израел десантна група от 4000 моряци и морски пехотинци

САЩ изпращат десантна оперативна група от хиляди американски моряци и морски пехотинци към Израел, където ще бъдат разположени на борда на военни кораби, в случай че конфликтът с "Хамас" се разшири, съобщава вестник The Washington Post, като се позовава на източници от Пентагона.

Bataan Amphibious Ready Group, наброяваща повече от 4000 моряци и морски пехотинци, ще се присъедини към нарастващия американски флот край бреговете на Израел, която ще включва два самолетоносачи и свързаните с тях ескортни кораби.

26-а морска експедиционна единица, базирана в Северна Каролина, е разположена с заедно с групата. Морската пехота е обучена за широк спектър от мисии, включително някои специални операции. USS Bataan и USS Carter Hall, два от военните кораби, превозващи персонал за звеното, бяха изпратени в Оманския залив в понеделник. Те напуснаха Кувейт след безпрецедентната атака на ХАМАС срещу Израел от 7 октомври.

Третият кораб, свързан с единицата, USS Mesa Verde, е в Средиземно море и трябва да се насочи близо до израелския бряг, поясниха представители на отбраната, цитирани от "Фокус".

Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Израел в сряда, за да покаже солидарност "в лицето на бруталната терористична атака на "Хамас". След това той ще пътува до Йордания, за да обсъди хуманитарната криза в Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ФАЩ
преди 6 месеца