Лукашенко: Беларус ще има оръжия за съвременна война и готовност за настъпление

Президентът на страната обеща това да стане за една година

06.10.2023 | 20:08 Редактор: Вяра Димова
Лукашенко: Беларус ще има оръжия за съвременна война и готовност за настъпление

По време на работно пътуване в Брестка област президентът на Беларус Александър Лукашенко е заявил, че след около година страната ще има "всичко в пълен обем, за да води съвременна война", предава БелТА. Лукашенко е посетил учебната база на Министерството на отбраната на Беларус "Отряд за съпротива", където е коментирал боеспособността на военните сили.

"Опитът от съвременната война е напълно усвоен от нас. До средата на следващата година ще разполагаме с всичко, от което се нуждаем: комуникация, разузнаване, безпилотни самолети, в частност, оръжия, активна отбрана. Защитавайки, ще го правим активно. Всеки момент да се премине в настъпление, ако се наложи", каза Лукашенко.

"Ние ще се подготвим предварително за защитата на нашата родина в районите на възможни атаки", е допълнил той, цитиран от "Фокус".

"По периметъра на беларуската граница ще има няколко подобни линии на отбрана, но още по-големи. Те са организирани, като се вземат предвид съвременните войни, включително в Украйна, и препоръките на ЧВК "Вагнер", обяви още президентът на Беларус.

Снимка: БГНЕС