Ветераните от "Вагнер" са отново на фронта, събират се около Бахмут?

Според британското МО те са се присъединили към официалните руски военни сили

29.09.2023 | 15:27 Редактор: Вяра Димова
Ветераните от

Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата на наемниците "Вагнер", вероятно са се завърнали в Украйна, съобщава Министерството на отбраната на Обединеното кралство в последната си актуализирана информация от военните действия. Според някои доклади ветераните от "Вагнер" се събират около Бахмут, цитира Sky News.

Точните данни за статута на тези бойци не са ясни, съобщават от британското МО, но се смята, че те са се присъединили към официалните руски военни сили и други частни военни компании. Според някои доклади ветераните от "Вагнер" се събират около Бахмут, град в Източна Украйна, завзет от наемническата групировка след месеци на сражения през май, където "техният опит вероятно ще бъде особено търсен".

Много от тях "ще са запознати с настоящата ситуация на фронтовата линия и местните украински тактики", тъй като са се сражавали там миналата зима, смятат от министерството, цитирани от "Фокус".

Групата "Вагнер" се оттегли от операциите си в Украйна в началото на юни, малко преди неуспешния бунт на 24 юни и смъртта на нейния основател Евгений Пригожин в самолетна катастрофа миналия месец.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
гошопешо
преди 6 месеца
1
2 rate up comment rate down comment 0
NAME
преди 6 месеца