След бунта на "Вагнер": Появи се снимка на "Генерал Армагедон", медии твърдят, че е жив

Той е със семейството си в Москва, написа журналистът Ксения Собчак

04.09.2023 | 21:43 Редактор: Юлиан Христов
След бунта на

Нова снимка, на която изглежда е заснет руският генерал Сергей Суровикин, който изчезна от публичното пространство след краткия опит за бунт на наемническата групировка "Вагнер" през юни, бе публикувана днес в социалните мрежи от известна руска телевизионна водеща, предаде Ройтерс.

"Генерал Суровикин е жив и здрав, у дома със семейството си в Москва. Снимката е направена днес", написа към снимката водещата Ксения Собчак, пише БТА.

Ройтерс не може да потвърди автентичността на снимката, която показва мъж със слънчеви очила и шапка да върви заедно с жена, която прилича на съпругата на Суровикин - Анна.

Много медии предадоха, че Суровикин е изпаднал в немилост в Кремъл и е бил разследван за възможно съучастие в бунта на "Вагнер". Агенция РИА Новости съобщи миналия месец, че той е отстранен от поста на началник на въздушно-космическите сили, а на поста временно е назначен заместникът му Виктор Афзалов.

Суровикин, на когото беше прикачен прякорът "Генерал Армагедон" по време на руската военна намеса в гражданската война в Сирия, за кратко беше назначен да ръководи руската инвазия в Украйна, преди тази роля да бъде поверена през януари на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС