"Помощта е на път": Тръмп е сигурен в победата си в щата Калифорния

Тръмп беше един от няколкото претенденти за президентския пост от Републиканската партия

30.09.2023 | 15:20 Редактор: Михаела Димитрова

Доналд Тръмп се опита да спечели подкрепата на републиканците в Калифорния и каза, че на президентските избори догодина ще спечели гласовете в Калифорния, предаде Асошиейтед прес.

Макар че много от изказванията му на конгреса на Републиканската партия в Калифорния да бяха познати нападки и оплаквания от страна на Тръмп, насърчаването на насилственото отношение спрямо престъпниците е ескалация на дългогодишното му послание за твърдост по отношение на престъпността. "Незабавно ще спрем всички грабежи и кражби. Много просто: ако ограбите магазин, напълно можете да очаквате да бъдете застрелян, докато излизате от този магазин", каза той, предизвиквайки бурни аплодисменти. "Застрелян!", добави той.

Тръмп беше един от няколкото претенденти за президентския пост от Републиканската партия, които се появиха на събитието в щата, доминиран до голяма степен от демократите. Проучване на Калифорнийския институт за обществена политика, публикувано в сряда, но проведено в края на август и началото на септември, показва, че Тръмп е подкрепян от почти половината от вероятните гласоподаватели на републиканците. Другият кандидат от Републиканската партия Десантис е с 14%, а останалите участници в изборите изостават с едноцифрена подкрепа.

Изказванията му за престъпността, например, бяха особено остри, отбелязва АП. В миналото Тръмп е предлагал да се стреля по мигранти, за да им се попречи да преминат границата, както и смъртно наказание за наркодилъри, трафиканти на хора и всеки, осъден за убийство на полицай. Той използва факта, че калифорнийските републиканци са недоволни от лидерите на Демократическата партия в щата, тъй като под тяхното ръководство броят на бездомните хора се е увеличил, отворени са границите, данъците и неравенството са високи и престъпността нараства.

Някога Калифорния е била символ на американския просперитет и творчество, но сега се превръща в символ на упадъка на нашата нация, каза Тръмп.

"Ние ще преобърнем процеса и ще сложим край на оскверняването на вашия някога велик щат Калифорния", каза Тръмп. "Това вече не е велик щат. Това е сметище.  Затворници. Терористи. Психично болни." "Помощта е на път", заяви той и допълни, че ще спечели изборите в Калифорния на изборите следващата година. 

Тръмп беше в Калифорния само два дни след като пропусна втория дебат на Републиканската партия, с което даде знак, че не смята за нужно да се явява рамо до рамо с по-малко известни претенденти, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС