Путин на среща с Кадиров: Командир ме увери, че мога да имам пълно доверие на бойците от Чечня

"Чечня има няколко сериозни задачи и програми", заяви руският държавен глава

28.09.2023 | 15:03 Редактор: Искра Ангелова
Путин на среща с Кадиров: Командир ме увери, че мога да имам пълно доверие на бойците от Чечня

Президентът на Русия Владимир Путин на среща с ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров оцени положително личния принос на ръководителя на републиката и неговия екип за динамичното развитие на региона, съобщават руски медии.

"Рамзан Ахматович, разбрахме се да говорим за ситуацията в републиката: в икономиката, в социалната сфера. Като цяло динамиката е положителна, до голяма степен това се случва благодарение на вас, вашия екип, хората работят уверено , а също и благодарение на доброто взаимодействие с правителството на Руската федерация", каза още Путин.

Той добави, че Чечня има няколко сериозни задачи и програми, след което покани Кадиров да обсъдят текущите въпроси. Путин предаде най-добрите си пожелания на войниците от Северния военен окръг от републиката, които героично се бият на фронтовата линия.

"Предайте най-добрите си пожелания на момчетата и най-добри пожелания на техните семейства. Знам, че вие ​​сте лично ангажирани с тези проблеми през цялото време, включително подкрепа на семействата на нашите момчета, които се бият на фронтовата линия, бият се уверено, добре, смело, героично", добави Путин, цитиран от "Труд".

Той коментира още, че е доволен от "много добрите контакти", които бойците имат с други части: "Познавам отношението на командирите, включително и на по-високи нива."

Руският държавен глава сподели, че попитал един от командирите как се бият момчетата от Чечня.

"Отговорът дойде веднага: "Те няма да ви подведат, имам им пълно доверие". Това говори много. Това е оценка на командири, които реално участват във военните действия. Така че нашите най-добри пожелания към всички и техните семейства", заяви Путин.

В отговор Кадиров увери, че заповедта на държавния глава ще бъде изпълнена на 100%.

Снимка: БГНЕС