Пригожин все пак стигна до Путин със своите командири, обяснява се 3 часа в Кремъл

Руският президент предложил варианти за назначаването на вагнеровците и по-нататъшно сътрудничество на бойното поле

10.07.2023 | 14:55 Редактор: Елеонора Танева
Пригожин все пак стигна до Путин със своите командири, обяснява се 3 часа в Кремъл

5 дни след "Похода на "Вагнер" Евгений Пригожин е бил в Москва на среща с президента Владимир Путин. Това стана ясон от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. 

"На 29 юни руският президент Владимир Путин разговаря в Кремъл почти три часа с Евгений Пригожин и командири на "Вагнер". Той покани на нея 35 души - всички командири на отрядите и ръководството на компанията, включително самия Пригожин", съобщи Песков.

Говорителят не даде повече подробности за разговорите. 

"Единственото, което можем да кажем, е, че президентът даде оценка на действията на ротата на фронта по време на специалната военна операция, а също така даде своята оценка на събитията от юни 24", добави Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му Путин се е вслушал в обясненията на командирите на "Вагнер" и им е предложил допълнителни варианти за назначаване и по-нататъшно сътрудничество на бойното поле. 

"Самите командири представиха своята версия за случилото се, те подчертаха, че са верни поддръжници и войници на държавния глава и върховния главнокомандващ. Също така казаха, че са готови да продължат да се борят за родината", завърши Песков.

Снимка: БГНЕС