Доклад на българските служби: Има риск войната да се разрасне извън границите на Украйна

Русия има за цел да създаде нова зона на конфликт на Балканите, пише в доклад до МС

10.07.2023 | 11:36 Редактор: Елеонора Танева
Доклад на българските служби: Има риск войната да се разрасне извън границите на Украйна

За опасност войната да се разрасне и извън границите на Украйна предупреждават българските специални служби, като една от целите на Русия е да създаде нова зона на конфликт на Балканите. В годишните доклади на ДАНС, разузнаването и Военното разузнаване, публикувани на сайта на Министерския съвет, се посочва че Черноморско-кавказкия регион е зона от първостепенно значение както за сигурността на България, така и за НАТО. 

"Военните действия запазват потенциала си за ескалация и разпространение извън украинска територия, като не може да бъде изключен напълно и вариант за използване на оръжия за масово поразяване. Процесите водят до промяна на основни енергийни и транспортни коридори и генерират значителен бежански поток към Европа, който създава допълнителни предизвикателства за приемащите държави", пише още в доклада на ДАНС по отношение на средата на сигурност за България.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Война в Европа ще започне от балканите, косово, Босна... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 4
Васко Далаверата
преди 9 месеца
Аз съм Васко Далаверата и съм ви казал че съм *** страната на Русия и сега виждате че съм бил прав ама като нямате глави на раменете си да расаждавате Сигнализирай за неуместен коментар