"Вагнер" напуска Украйна? Путин: Ударите по сгради в града на Зеленски са безсмислени

Броят на жертвите от атаката по Кривой рог се увеличава

13.06.2023 | 19:45 Редактор: Вяра Димова

Русия е обстрелвала жилищни сгради в родния град на украинския президент Кривой рог. Има загинали цивилни граждани. Руският президент Владимир Путин определи ударите по жилищни райони като "безсмислени".

Най-малко 11 души са загинали и над 20 са били ранени, след като руска ракета е попаднала в пететажен жилищен блок в Кривой рог, а в сградата е възникнал пожар. Спасителните екипи не изключват броят на жертвите да се увеличи.

В района на Бахмут продължава украинското контранастъпление. Евгений Пригожин заяви, че не е сигурен, че наемниците от неговата частна армия "Вагнер" ще останат в Украйна, след като превзеха Бахмут след продължила месеци битка.

Министерство на отбраната в Москва заяви, че руските сили са отблъснали украински атаки в южната част на Донецка област. И се похвали с пленени в Запорожието германски танкове "Леопард" и американски "Брадли".

Публикацията на министерството на отбраната в Telegram не може да бъде проверена от независим източник. Въпреки това германският министър на отбраната Борис Писториус предупреди, че страната му няма да може да замени всички танкове, предоставени на Украйна и извадени от строя, съобщи БНР.

А Wall Street Journal твърди, че Съединените щати възнамеряват да доставят на Украйна танкови снаряди с обеднен уран. Такива снаряди бяха прехвърлени в Киев от Великобритания, тъй като те са по-ефективни срещу танковете и други бойни машини.

Според данни на британското разузнаване в Русия пристига по-голямо количество ирански дронове "Шахед" от Иран, които се транспортират с кораби през Каспийско море.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
Тъпи мисирки
преди 10 месеца
Заглавието на статията няма нищо общо със съдържанието. Вие сте тотално деградирали миcирки. Сигнализирай за неуместен коментар