"Всичко гори, има загинали": Ужасът в Кривой Рог - хора скачат от балконите, за да се спасят

Най-малко 10 са жертвите на масираната руска атака по украинския град

13.06.2023 | 19:12 Редактор: Вяра Димова

Русия извърши масирана ракетна атака срещу множество украински градове, включително и Киев. 10 души достигна броят на загиналите в централния украински град Кривой Рог, след като ракета е уцелила пететажен жилищен блок, а в сградата е възникнал пожар. Има и много ранени.

Сирените за въздушно нападение са се активирали тази сутрин в цяла Украйна. Противовъздушната отбрана е свалила всички руски ракети насочени към столицата Киев. 

Клипове в Telegram показаха как хората скачат от балконите. Кметът Александър Вилкул информира, че към града са изстреляни 6 ракети, 5 от тях не са нанесли поражения, но една удря жилищния блок.

"Не се обадих на майка ми, тя живее сега в Америка, но тук има приятели и дойдох да ги видя, но всичко гори", разказа един от свидетелите на ужаса.

Висшето военно командване на Украйна съобщи, че поне 10 от общо 14 ракети и един от четирите ирански дрона, изстреляни от Русия през нощта, са били унищожени от украинските военновъздушни сили.

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси пристигна в Украйна. Той ще посети украинската атомна електроцентрала в Запорожие. След разрушаването на язовира "Каховка", ситуацията по отношение на ядрена безопасност в централата става още по-несигурна. Язовирът, който беше разрушен миналата седмица, осигурява вода за охлаждане на централа, която е окупирана от Русия. 

А боклуците от наводнението по река Днепър вече се стичат в Черно море. Районът на Одеския зали е замърсен. От българското екоминистерство официално обявиха, че не са установени нови превишения на замърсяване в Черно море.

След взрива на язовира е възложен засилен мониторинг за превишени стойности на замърсяване в района на българското черноморско крайбрежие. Установеното замърсяване е единствено в района на Одеса.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
bibio7000@gmail.com
преди 10 месеца
неграмотни ***...една статия не можете да напишете или преведете правилно.ужассссссс. Сигнализирай за неуместен коментар