В Русия: Украинци нахлуха с танкове в Белгородска област

Няма визуални доказателства за атаката

01.06.2023 | 12:44 Редактор: Искра Ангелова
В Русия: Украинци нахлуха с танкове в Белгородска област

Руските военни Telegram канали пишат за "опит за пробив" на Въоръжените сили на Украйна в района на село Шебекино в Белгородска област. Съобщава се за танков бой в района.

Тази информация не е официално потвърдена. Няма и визуални доказателства.

"Битката се води на границата между Русия и Украйна. По предварителни данни диверсанти са атакували ГКПП Шебекино с помощта на танкове. Те са задържани от граничари и бойци на Министерството на отбраната", пише Telegram каналът Baza.

В същото време белгородските общественици съобщават, че пътят за Шебекино, който води от Белгород, е блокиран близо до Маслова пристан. Губернаторът Гладков съобщи, че през нощта Шебекино отново е обстрелвано. Над Белгород работи и ПВО.

Според Telegram канала "Украина 24/7", руснаците са се уплашили, че украинските танкове вече са стигнали до Шмекино и са го обстреляли с "Град". В населеното място са ранени 5 души и е подпалена сградата на полицията, пояснява "Фокус".

Едновременно с това е публикувано и видео на сражаващия се на страната на ВСУ легион "Свобода за Русия“, предполагаемо пред руската граница. Появи се и второ видео, предполагаемо от руска територия, на т.нар. "Руски доброволчески корпус", оттам обещават да покажат покрайнините на Шебекино в най-скоро време.

И двете организации обявяват, че са дошли, за да "освободят Русия" от тиранията на Путин. Те са съставени от руски граждани, воюващи на страната на Украйна.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: БГНЕС