Бърз и суров отговор: Шойгу се закани на украинските военни заради Белгород

Учебните военни центрове на Русия са натоварени

24.05.2023 | 14:45 Редактор: Елеонора Танева
Бърз и суров отговор: Шойгу се закани на украинските военни заради Белгород

Русия ще отговори "бързо и изключително сурово" на атаки, подобни на тази в Белгородска област. Това заяви ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу.

"С помощта на авиация и артилерия, както и с активни действия на подразделенията за прикритие на държавната граница, на Западния военен окръг са блокирани и победени диверсантите, атакували Белгородска област. Частите от украинската групировка бяха върнати обратно на територията на Украйна, където продължиха да бъдат разбивани, докато не бяха напълно ликвидирани. Ние ще продължим да отговаряме бързо и изключително остро на подобни действия на украински бойци", заяви Шойгу на заседание на колегията на военното ведомство, цитиран от ТАСС.

От началото на специалната военна операция над 120 000 руски военнослужещи са обучени по програми за младши специалисти.

Натоварването на учебните центрове напоследък значително се е увеличило, но по думите на Шойгу "това по никакъв начин не трябва да се отразява на качеството на учебния процес".

Снимка: БГНЕС

3
26 rate up comment rate down comment 8
лъчо
преди 4 месеца
Бой по канчетата братушки Сигнализирай за неуместен коментар
2
16 rate up comment rate down comment 8
Бебо
преди 4 месеца
Къде бе,умнико,виждаш " фашистки окупатори"?Ръсиш простотии,съветвам те да четеш историята-ако,разбира се,можеш да четеш. Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 20
Тт
преди 4 месеца
Дреме им на украинците за руските заплахи а и фашистките окупатори трябва да се унищожават! Сигнализирай за неуместен коментар