Украинците напредват в Бахмут. Полковник: От "Вагнер" са като плъхове в капан

"Използвайки принципа на активната отбрана, ние прибягваме до контранастъпателни действия", отбеляза Сирски

16.05.2023 | 12:12 Редактор: Петя Кръстева
Украинците напредват в Бахмут. Полковник: От

Украинските военни край Бахмут прибягват до контранастъпателни действия в някои райони, въпреки че руснаците разполагат с повече ресурси. ВСУ успяват да разрушат плановете им - наемниците на ЧВК "Вагнер" са в позиция като на "плъхове в капан за мишки". Това обяви командващият Източната групировка войски генерал-полковник Александър Сирски в канала си в Telegram, предава РБК-Украйна.

"Бахмутско направление. Посетих командири и войници на предната линия. Всеки от тях е автор на нова страница в историята на нашата война", написа той.

По думите му наемниците на ЧВК "Вагнер" в Бахмут са "като плъхове в капан за мишки“.

"Използвайки принципа на активната отбрана, ние прибягваме до контранастъпателни действия в някои райони близо до Бахмут. Врагът разполага с повече ресурси, но ние разрушаваме плановете му", категоричен бе Сирски.

Той допълни, че заедно с командирите на отделни части и подразделения са обсъдили и взели необходимите решения за продължаване на отбранителната операция. Изчислени са всички възможни сценарии за развитие на събитията.

Съгласно нови данни на британското разузнаване, украинците са постигнали тактически успех в района на Бахмут. В допълнение към движението на юг от града, Въоръжените сили на Украйна са изтласкали руската фронтова линия северозападно от града. Това вероятно е позволило възстановяването на един от маршрутите за снабдяване, пише "Фокус". 

В понеделник говорителят на Източната групировка на ВСУ Сергей Череватий обяви, че през последните два дни военните на Киев са напреднали на някои места по фланговете около Бахмут на разстояние от 350 метра до 2 километра.

Снимка: БГНЕС


9
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
8
0 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 11 месеца
Така ще пишете и при превземането на Часов Яр след някой друг месец, въпреки че Бахмут вече ще е зад фронтовата линия отдавна :))))) Сигнализирай за неуместен коментар
7
2 rate up comment rate down comment 2
Кире коравио
преди 11 месеца
Напредват на запад и север ( към Киев) ха ха ха Сигнализирай за неуместен коментар
6
6 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Защо БАХМУТ е превзет на 90% тогава остава една малка част и става Руски. Сигнализирай за неуместен коментар
5
4 rate up comment rate down comment 4
Ал
преди 1 година
Пишете неверни неща! За "патриотчето" до Киев нещо? Сигнализирай за неуместен коментар
4
13 rate up comment rate down comment 5
Бб
преди 1 година
Напредват ама друг път. Сигнализирай за неуместен коментар
3
13 rate up comment rate down comment 4
Тошо
преди 1 година
Те ВСУ бягат,че не остана здрава сграда тия пишат,че напредват.Стига вече още малко и ще стигнат Сибир Сигнализирай за неуместен коментар
2
17 rate up comment rate down comment 6
Поп Кръстю
преди 1 година
Много фантазии имате, никой не ви вярва защото гледат телевизии на други държави дават директни записи от фронта, помислете малко като пиши те. Видяхме всичко и как се развиват събитията на фронта. Жалко за милиарди те долари които се изпратиха за войната. Ние губим без да воюваме. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
6
преди 1 година