Украйна: Борим се за Бахмут, можем да унищожим врага

Напредването на нашите войски е първата успешна настъпателна операция, каза командирът на украинските сухопътни войски

15.05.2023 | 10:29 Редактор: Вяра Димова
Украйна: Борим се за Бахмут, можем да унищожим врага

Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там. Това заяви командирът на украинските сухопътни войски ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Telegraм канала на украинския военен център "Медия", отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива.

"Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия. Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", подчерта Сирски, цитиран от БТА.

Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинският зам.-министър на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Telegram.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
Жжжжэф
преди 11 месеца
Укропитеците са направо жалки. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Gomer
преди 11 месеца
Те и кинжали бяха свалили Първо един дето приличаше на бомба или Калибър,а после още 6 .Голяма реклама на ПротритаСамо дето руснаците не са изстрелвали толкоз Кинжали и Пейтриът стана на скрабАма краварите и уркките твърдят че само леко са го повредили.Що не го снимаха да видим колко леко е намачкан Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
Наполеончик
преди 11 месеца
С две думи никакво настъпление, кантранастъпление, блицкриг и т.н. не се очаква от украинците. Това за мен е добра новина, защото руснаци и украинци (които се смятат за такива) проляха дастатъчно братска кръв. От тук нататък времето работи за Русия. САЩ са пред дефолт (Изнасянето на външен дълг към страните "партньори" още повече ще влоши нещата), долара неизбежно ще девалвира, народите на страните от т.нар. ЕС вече недоволстват от нарастващата бедност и увеличаващата се несигурност..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 7
анонимен
преди 11 месеца
Ква отбрана сънуват тия, 90% е под руски контрол.... Сигнализирай за неуместен коментар