Захарова обвини НАТО за действията на киевския режим

Западните държави са осигурили политическо прикритие и военна подкрепа, подчерта говорителят на руското външно министерство

04.05.2023 | 14:23 Редактор: Вяра Димова
Захарова обвини НАТО за действията на киевския режим

Съединените щати, Великобритания и други страни от НАТО носят общата отговорност за всички действия на киевския режим, написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

"Преди всичко създателите и ръководителите на киевския режим, които произхождат от Вашингтон, Лондон и НАТО, носят цялостна отговорност за всичко, което той извършва", твърди тя.

Захарова подчерта, че западните държави са "елиминирали законните власти на Украйна, поставили са начело опортюнисти и бандити, помпали са ги с пари и оръжия, внушили са им чувство за абсолютна безнаказаност и са им осигурили политическо прикритие и военна подкрепа", предаде БГНЕС.

В ранните сутрешни часове на сряда Украйна се е опитала да нанесе удар с дрон по официалната резиденция на руския президент Владимир Путин в Кремъл. Украинските власти, включително президентът Зеленски, отрекоха провеждането на подобна атака от украинска страна. Кремъл разглежда този инцидент като планирана терористична атака и опит за убийство, насочен срещу държавния глава.

Снимка: БГНЕС