Захарова: Киев достигна ново ниво на цинизъм към Украинската православна църква

Това е истински опит за унищожение, каза говорителят на руското външно министерство

27.04.2023 | 12:38 Редактор: Вяра Димова
Захарова: Киев достигна ново ниво на цинизъм към Украинската православна църква

Гоненията на Киев срещу Украинската православна църква (УПЦ) достигнаха ново ниво и се правят опити тя да бъде напълно унищожена. Това каза по време на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

"Кампанията на киевския режим срещу каноничната Украинска православна църква достигна съвсем ново ниво по отношение на цинизъм и лицемерие. Всички виждаме, че това не е просто политическа задкулисна борба, това е истински опит да се унищожи УПЦ, опит да се забрани напълно", каза още Захарова.

Захарова обърна внимание на факта, че Украйна дори не се опитва да предприеме никакви стъпки за премахване на съществуващите сериозни нарушения в областта на човешките права, пише "Труд".

"Военното положение и използването на най-широк набор от репресивни мерки са необходими на тези, които сега управляват в Киев, като единственият най-сигурен начин да удължат собственото си съществуване, но, естествено, за това е необходимо да се потисне всяко несъгласие, дори това, което не е регулирано от изпълнителната власт, а именно вярата и религията", добави Захарова.

Снимка: БГНЕС