Украинските сили се изтеглят от Бахмут, Москва задейства Тихоокеанския флот

Подозрителни писма всяха паника в посолството на Финландия в руската столица

14.04.2023 | 18:55 Редактор: Вяра Димова

Посолството на Финландия в Москва се е свързало с руското външно министерство, след като е получило три писма, едното с подозрителен прах, съобщи агенция РИА Новости.

Повече подробности не се съобщават, но "Ройтерс" отбелязва, че отношенията между двете държави рязко се влошиха след руската агресия в Украйна и след като Хелзинки официално се присъедини към НАТО. От фронта в Източна Украйна дойде информация, че украинските сили са били принудени да отстъпят някои части на град Бахмут.

В ежедневния си бюлетин за войната британското министерство на отбраната съобщи, че силите на Москва прибягват до интензивен артилерийски обстрел в амбицията си да превземат Бахмут. Имат вече и по-добро взаимодействие с частната наемническа компания "Вагнер".

Украинските сили пък са срещнали значителни проблеми със снабдяването си, но са успели да извършат организирано изтегляне, констатират британските военни разузнавачи.

Русия продължава демонстративните маневри на стратегическите ядрени сили. Целият състав на Тихоокеанския флот е приведен в най-висока степен на готовност в рамките на внезапна проверка, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Началникът на Генералния щаб уточни, че проверката е на етапи. Обхванати са дежурните сили за ПВО и авиацията с разгръщане до полигоните и изпълнение на бойни задачи. Проверява се и готовността на стратегическите подводници.

"За провеждането на проверката е създадена учебна обстановка, характерна за период на непосредствена опасност от агресия. Основната цел е повишаване на способността за решаване на задачи по отразяване на агресия от страна на противник", заяви началникът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов.

Тихоокеанският флот разполага със стратегически ракетни крайцери, а в случай на конфликт между ядрени сили, подводниците, скрити в заливите на Охотско море, могат да изстрелват междуконтинентални балистични ракети, отбелязва Moscow Times. От Кремъл заявиха, че действията на флота са рутинни и нямат връзка с плановете на НАТО да засили присъствието си в Азиатско-тихоокеанския регион.

В настоящата обстановка остават неизвестните около състоянието на опозиционера и отявлен критик на Кремъл Алексей Навални, който изтърпява присъда в наказателна колония. Негови представители съобщиха вчера, че той страда от мистериозно заболяване и предположиха, че то е симптом на бавно отравяне, защото Навални само за две седмици е свалил осем килограма.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС


10
3 rate up comment rate down comment 1
А
преди 1 година
Пък укритата стигнаха шеметни ви соти.Добре,че си вярват! Сигнализирай за неуместен коментар
9
16 rate up comment rate down comment 7
Божи съд
преди 1 година
Защо нищо не казвате за американските агресори!Да започнем още от индианците и ......толкова агресия,навсякъде по целия свят! Дори бомбандираха и Югославия и после се аправиха на пръднали!Първо напададат бомбандират грабят,крадът и после ами грешна информация на нашите агенти...ужжжж!!!Събрани от кол и въже с някаква измислена история 200 год.Сатанисти!!! Сигнализирай за неуместен коментар
8
22 rate up comment rate down comment 8
Наблюдател
преди 1 година
Същата съдба очаква и продажните журналисти. Хората спират да гледат тв, защото им омръзна да слушат фалшиви новини. Сатанизма се възроди в САЩ и всеки, който ги подкрепя, се е отказал от Господ. Манипулирате хората, влияете им на възприятията...пак ще повторя, загубите ли душата си, ставате еднодневки. Ветровете ще издухат последните ви прашинки и няма да остане и помен от вас. Сигнализирай за неуместен коментар
7
20 rate up comment rate down comment 7
Наблюдател
преди 1 година
Относно надрусани в клоун, съдбата му е предрешена от Пентагона. Ще бъде убит от неговите хора. Така става като си продаваш душата за мимолетна слава. Това му е последното прераждане. Същото ще сполети и Холивуд. Певци, артисти, *** и всякакви други сатанински твари, вие сте като пеперуди еднодневки. Сигнализирай за неуместен коментар
6
29 rate up comment rate down comment 10
Укристан
преди 1 година
5
18 rate up comment rate down comment 48
анонимен
преди 1 година
Ссср и Русия са история Ще го преживея Сигнализирай за неуместен коментар
4
78 rate up comment rate down comment 20
Трезвомислещ
преди 1 година
На надрусания клоун и прислугата му много им се иска Русия да се разпадне. Да, ама не! Разпада се Холанд. Сигнализирай за неуместен коментар
3
44 rate up comment rate down comment 114
Алекс Живков им
преди 1 година
Сегашна и не само сегашна Русия,а в миналото СССР,винаги са били агресори.Дали,през идеология или чрез открит империализъм, Кремъл,винаги се в стремял да доминира над други народи. Сигнализирай за неуместен коментар
2
35 rate up comment rate down comment 115
Ватенката с ушанката
преди 1 година
Ученията се провеждали за да се отработи защита от ядрено нападение.И това,при положение, че руските *** разполагат ядрени оръжия в Беларус!!! Това което кремълският *** прави се нарича "не ме гледай кво правя,а ме слушай кво говоря!"Руските *** явно разбират само от тояга по каската! Сигнализирай за неуместен коментар
1
133 rate up comment rate down comment 48
Z
преди 1 година
Що не пишете за американската агресия Сигнализирай за неуместен коментар