Украйна отрича 80% от Бахмут да е под контрола на руснаците: 3D войната продължава

"Украинските сили контролират много по-голям процент от територията на града", категоричен бе Сергей Череватий

11.04.2023 | 21:03 Редактор: Петя Кръстева
Украйна отрича 80% от Бахмут да е под контрола на руснаците: 3D войната продължава

Говорителят на Източната групировка на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий опроверга твърденията на основателя на ЧВК "Вагнер“ Евгений Пригожин, съгласно които руските сили контролират над 80% от територията на Бахмут, съобщава американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус".

"Ние сме напълно съсредоточени върху Бахмут, продължаваме да изпълняваме бойни мисии. По-голямата част от града - над 80%, е под наш контрол, включително целия административен център, заводи, градска администрация. Това, което остава, са част от квартали с високи жилищни сгради, превърнати в укрепени зони на ВСУ. Под тези сгради има тунели", увери основателят на "Вагнер", като допълни, че "3D войната продължава" (по земя, във въздуха и под земята".

"Това твърдение на Пригожин не е вярно. Свързах се с командира на една от бригадите, които защитават града. С увереност мога да заявя, че украинските отбранителни сили контролират много по-голям процент от територията на Бахмут. Пригожин трябва да покаже поне някаква победа в града, който се опитват да превземат девет месеца подред, затова прави такива изявления", обясни Череватий.

Снимка: БГНЕС