Зеленски се хвали: Можем да произвеждаме всичко, снаряди, ракети, дронове

Украинският президент се гордее с работата на отбранителната индустрия

14.04.2023 | 08:10 Редактор: Вяра Димова
Зеленски се хвали: Можем да произвеждаме всичко, снаряди, ракети, дронове

Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската отбранителна индустрия по повод годишнината от потъването на руския ракетен крайцер "Москва", флагман на Черноморския флот на Русия, за който Киев твърди, че е бил потопен с ракета украинско производство, предаде ДПА.

Зеленски заяви, че ракетите "Нептун" са показали професионализма на украинския военнопромишлен комплекс и че в бъдеще този ден ще се отбелязва като ден на оръжейната и отбранителната промишленост в Украйна.

Говорейки във видеопослание, украинският президент заяви, че не е възможно да се направят достояние на широката общественост всички постижения на украинския оръжеен сектор преди и по време на войната.

"Но цялата ни държава, цялото общество има основание да бъде благодарно на професионалистите, защитаващи нашия военнопромишлен комплекс", каза Зеленски, цитиран от БТА.

Днес Украйна е в състояние да произвежда всичко - от снаряди до ракети, от артилерийски боеприпаси до дронове, добави украинският президент.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 1 година
Този наркозависим комик защо вие,като койот на месечина и наглее ЕС ,АМЕРИКА и НАТО да му подаряват и пращат оръжие,боеприпаси,танкове,ракети и авиация,като можел всичко да си произведе сам ?! ЗЕЛЕНСКИ,ХОРА НЕ ОСТАНАХА ЗА АРМИЯ И ПРОИЗВОДСТВО.....ХАЛЮЦИНАЦИИ И ФАНТАЗИИ,САМО ТЕ ТИ ОСТАНАХА АЛЧНИКО !!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Можете
преди 1 година
Но няма да е за дълго! Укристан няма да е американски! Сигнализирай за неуместен коментар