Тръмп чака да му сложат белезници: Ще ме арестуват във вторник

Твърденията му са основани на "изтичане на информация" от офиса на областния прокурор на Манхатън

18.03.2023 | 17:51 Редактор: Елеонора Танева
Тръмп чака да му сложат белезници: Ще ме арестуват във вторник

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи в своята социална мрежа Truth Social, че очаква идния вторник да бъде арестуван и призова за протести. Твърденията му са основани на "изтичане на информация" от офиса на областния прокурор на Манхатън.

По-рано тази година от кабинета на въпросния прокурор – Алвин Браг, започнаха да представят доказателства на съдебни заседатели за разследване на плащане от 130 000 долара, направено от Майкъл Коен – бившият личен адвокат на Тръмп, на порно звездата Сторми Даниелс в последните дни на предизборната кампания на Тръмп през 2016 г. Даниелс твърди, че е имала афера с Тръмп преди десет години – твърдение, което Тръмп отрича. Ако плащането не е отчетено правилно, може да доведе до обвинение в провинение, свързано с подправяне на търговска документация. Това обвинение обаче може да бъде повдигнато до углавно престъпление, ако с фалшивото счетоводство се е целяло да се прикрие второ престъпление, като например нарушение на правилата за финансирането на кампанията, пише "Ню Йорк Таймс". 

В публикацията си бившият американски държавен глава призовава поддръжниците си да протестират "за да си върнем държавата". Ако прокурорът реши да повдигне криминално обвинение на 76-годишния Тръмп, това би бил първият подобен случай в американската история, като освен това би било и спънка Тръмп да получи номинацията на Републиканската партия за президентските избори догодина. 

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Хе,хе !
преди 1 година
На Тръмп вече му сложиха белезниците , а осъдения Путин се разхожда в Севастопол. Няма ли някой белгиец-гей да отиде да го арестува ? Сигнализирай за неуместен коментар