Тръмп: Прекратете конфликта в Украйна, политиката на Байдън води към Трета световна война

"Имаме нужда от мир без забавяне", заяви президентът САЩ (2016-2021 г.)

17.03.2023 | 14:42 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп: Прекратете конфликта в Украйна, политиката на Байдън води към Трета световна война

Президентът САЩ (2016-2021 г.) Доналд Тръмп призова за прекратяване на военните действия в Украйна заради заплахата от световна война. Той изрази това мнение във видео, публикувано в Truth Social.

"Всеки ден този прокси конфликт в Украйна продължава, ние рискуваме да започнем глобална война, нашата цел е незабавно пълно прекратяване на военните действия. Това е основният проблем. Имаме нужда от мир без забавяне", каза още Тръмп, цитиран от "Труд".

По-рано Тръмп заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласне човечеството към Трета световна война. Тръмп също отбеляза, че ако спечели президентските избори, САЩ ще успеят да разрешат ситуацията в Украйна за един ден.

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Сегашният американски лидер Джо Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране.

Снимка: БГНЕС

1
0 rate up comment rate down comment 0
г симеонов
преди 2 месеца
Господин Тръмп е отличен американски президент който заслужава нобелова награда за мир Сигнализирай за неуместен коментар