fallback

Русия разработва нов вид военни операции с ядрени оръжия, за да се защити от САЩ

Според руски генерал американците губят лидерството си в света и това поражда агресията им

02.03.2023 | 14:36 Автор: Ирена Бакърджиева

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70% от руските стратегически ядрени сили, предаде БТА.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback