Русия заплаши: Молдова може да играе ролята на следващата Украйна

Сергей Лавров хвърли вината върху Запада и Мая Санду

02.02.2023 | 12:46 Редактор: Тодор Петров
Русия заплаши: Молдова може да играе ролята на следващата Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров отново заплаши Кишинев, заявявайки, че "Западът вече е насочил погледа си към Република Молдова, за да играе ролята на следващата Украйна", а Мая Санду "е готова, практически, на почти всичко, включително и на съюз с Румъния", предаде "Румъния джърнъл", цитирайки молдовската телевизия TVR.

"Сега Молдова се разглежда за тази роля. На първо място, защото те успяха да поставят начело на страната президент чрез доста специфични методи, далеч от това да бъде свободно демократичен, президент, който иска да влезе в НАТО, има румънско гражданство, готов е да се обедини с Румъния и като цяло , готов е почти на всичко", казва Лавров в интервю за телевизия "Россия 24" и РИА, цитирано от БГНЕС. 

Той отговори на въпроса кои от страните около Русия могат да последват пътя на Украйна.

Мая Санду неведнъж се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай всички ще бъдат в опасност. Миналия месец президентът на Република Молдова заяви: "трябва да спрем Русия и да помогнем на Украйна да спечели войната".

Снимка: БГНЕС

2
0 rate up comment rate down comment 0
Вярват ли си?
преди 4 месеца
Молдова ли точно ще спре Русия? Приказките на българските депутати звучат като тези на румънския президент. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
колонии
преди 4 месеца
Не само Молдова - целят регион се управлява дистанционно от американците! Някъде чрез грантове, другаде с шантаж или корупция.... Сигнализирай за неуместен коментар