Лавров: Всички искаме конфликтът да приключи, но не е важно времето, а резултатът

"САЩ водят хибридна война срещу нас чрез режима в Киев", заяви руският външен министър

02.02.2023 | 11:06 Редактор: Искра Ангелова
Лавров: Всички искаме конфликтът да приключи, но не е важно времето, а резултатът

Всички искат конфликтната ситуация в Украйна да приключи, но тук не е важно времето, а качеството на резултатите за руския народ. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю.

"Всички искаме това да свърши, но тук не е важен факторът време, тук е важен факторът същност, факторът на качеството на резултатите, които ще осигурим за нашите хора, за тези хора, които искат да останат част от Руската култура", отбеляза Лавров.

Според него колкото повече оръжия с голям обсег се доставят на Киев, толкова по-далеч трябва да се отдалечат от Руската федерация.

"Ако сега се стремим да преместим артилерията на украинските въоръжени сили на разстояние, което няма да представлява заплаха за нашите територии, то колкото повече далекобойни оръжия се доставят на режима в Киев, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени далеч от териториите, които са част от нашата страна", каза Лавров, цитиран от "Труд".

"Тази изключителност, тази абсолютна убеденост на САЩ в собствената им непогрешимост, превъзходство, аз съм убеден, че това е основната причина, поради която сега се изправяме срещу тези страни, които чрез режима в Киев водят хибридна война срещу нас", допълни още Лавров.

Снимка: БГНЕС