Путин: Русия да спре украинския обстрел, оставил хиляди без дом, вода и ток

"Трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области", заяви руският президент

01.02.2023 | 21:20 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Русия да спре украинския обстрел, оставил хиляди без дом, вода и ток

Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре обстрела срещу руски области от украинска територия, който по думите му е оставил много хора без дом или достъп до вода и електричество, предава Ройтерс, като се позова на съобщение, публикувано в сайта на Кремъл.

Руският държавен глава заяви по време на заседание на правителството, че трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области, граничещи с Украйна.

"Разбира се ликвидирането на самата възможност за обстрели е приоритетна задача, но това вече е работа на военното ведомство", заяви той.

Украйна не поема отговорност за ударите по руска територия, но ги определя като "карма" за московската инвазия, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин посочи като засегнати от украински обстрел руските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година. 

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, допълни руският президент.

"Много хора се озоваха в трудна ситуация, загубиха жилищата си и бяха принудени да се преместят при роднини или на места за временно настаняване, сблъскаха се с прекъсвания в снабдяването с вода и електричество", каза още Путин.

Снимка: БГНЕС