Ердоган: Отказаха ни доставки на F-16, въпреки че сме платили $1,4 млрд.

"Отношенията ми с Путин се основават на честност", заяви турският президент

30.01.2023 | 15:45 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Отказаха ни доставки на F-16, въпреки че сме платили $1,4 млрд.

Турският президент отбеляза по време на среща с младежки организации, че Турция върви уверено към поставените цели. Според него всички задачи, които стоят пред правителството, ще бъдат изпълнени.

Говорейки за отношенията между Русия и Турция Ердоган заяви: "Отношенията ни с Русия се основават на взаимно уважение. Отношенията ми с Путин се основават на честност. Получаваме отговори на молбите си от Татарстан до Дагестан. Имаше хора, които ни заплашваха във връзка с покупката на С400, без да предлагат нищо в замяна. Сега преговаряме за доставка на F-16, но ни се отказва. Бяха ни обещани самолети F-35, но те не удържаха на думата си. Въпреки че сме платили около 1, 4 млрд. долара. Няма самолети и парите не са върнати. Винаги държим на думата си и очакваме това от нашите партньори".

Ердоган заяви, че отношенията с тюркските републики се подобряват с всеки изминал ден, предава БГНЕС.

"Никога няма да оставим нашите братя сами, особено Азербайджан. Това не се отнася само за тюркските републики, бих искал да спомена нивото на отношенията с Либия, решени сме да положим усилия за възстановяване на мира в тази страна. Поддържаме и ще продължим отношенията си с всички тюркски републики, а именно Азербайджан, Киргизстан, Казахстан и Туркменистан. Това се отнася и за отношенията ни с Таджикистан", подчерта той.

Снимка: БГНЕС