Беларус ударно произвежда противотанкови съоръжения за Русия, поръчките били спешни

"Зъбите на дракона" са направени от специален бетон с голяма здравина

24.01.2023 | 14:14 Редактор: Елеонора Танева
Беларус ударно произвежда противотанкови съоръжения за Русия, поръчките били спешни

Най-малко 6 беларуски предприятия произвеждат и доставят на руските военни противотанкови укрепления, наричани още "зъбите на дракона".

Преди няколко месеца редица беларуски предприятия са получили спешни поръчки за производство на противотанкови укрепления - 20 30 хиляди броя, като това а само за заводи в района на Гомел.

Беларуски разследващи разполагат с производствени чертежи и са установили, че в момента най-малко 6 предприятия произвеждат противотанкови съоръжения за Руската федерация.

Стоманобетонните "зъби на дракона" имат формата на тетраедър и са направени от специален бетон, който има високи технически характеристики за здравина и издръжливост, пише "Украинская правда".

"Зъбите на дракона“ се транспортират до Русия на камиони с беларуски и руски регистрационни номера. В един камион има най-малко 15-20 "зъба". Те влизат в Русия поне през два гранични пункта.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
И този ли е "ар
преди 1 година
Пълни глупости,това са номера на кремълските гноми за да настройват населението,че уж някой ще ги нападне.А и така могат да увеличат мобилизираните. Сигнализирай за неуместен коментар