Пуснаха колите по Кримския мост, щетите са за до $10 млн.

Едното пътно платно е частично разрушено

08.10.2022 | 19:33 Редактор: Елеонора Танева
Пуснаха колите по Кримския мост, щетите са за до $10 млн.

Възстановено е движението на леки автомобили и автобуси по моста, който свързва през Керченския проток континентална Русия с полуостров Крим. Рано тази сутрин на моста избухна мощен взрив. Следственият комитет на Русия съобщи за трима загинали.

Според версията на следствието на моста се е взривил товарен автомобил, избухнал е пожар и огънят е засегнал намиращите се на железопътното трасе цистерни с гориво.

Говорителят на Следствения комитет Светлана Петренко заяви: "По предварителни данни в резултат на случилото се са загинали трима души. Предполага се, че това са пътниците в лекия автомобил, намиращ се близо до взривилия се камион. Освен това следователите от Следствения комитет са установили данни за товарния автомобил и неговия собственик. Той е жител на Краснодарския край, на адреса му се провеждат следствени действия".

Едното пътно платно е частично разрушено. По предварителна оценка щетите възлизат между 5 и 10 милиона долара, пише БНР.

Очаква се тази вечер да бъде възстановено движението на влакове по моста, както и да бъде открита фериботна линия през Керченския проток.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК