Медведев: Ако нещо се случи с Кримския мост, това ще е Денят на страшния съд за Украйна

Властите съобщиха, че мостът ще остане затворен до края на месеца

08.10.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова

Част от Кримския мост се срути след експлозия на цистерна с гориво. 19-километровото съоръжение е единствената връзка между Русия и анексирания от нея полуостров Крим. Москва обвини Киев за инцидента. 

На разпространени кадри в социалните мрежи се вижда как малко след 6 часа сутринта камион се взривява, докато влак пресича моста. Седем цистерни с гориво от влаковата композиция също се запалили, издигайки огромен облак черен дим.

"Следственият комитет на Русия започва углавно дело във връзка с инцидента на Кримския полуостров, при който камион се взриви и възпламени товарни ЖП цистерни. Сериозно увредени са две от пътните платна на моста. Криминалисти разследват причините за взрива и съпричастните с него лица", заявиха от Министерството на отбраната на Русия.  

Властите съобщиха, че мостът ще остане затворен до края на месеца. А на видеоклипове в Twitter се вижда как част от съоръжението е пропаднало. 

Русия анексира Крим през 2014 година, a 19-километровият мост беше пуснат в експлоатация през 2018. Всяко украинско нападение срещу анексирания полуостров се смята за сериозен удар срещу позициите на Русия. 

"Ако нещо се случи с Кримския мост, това моментално ще бъде Денят на страшния съд за тях. Той ще бъде бърз и жесток", заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски написа в Twitter, че "това е само началото" и всичко, което е незаконно, трябва да бъде разрушено. 

А секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данаилов видя в горящия мост своеобразен подарък за рождения ден на Путин. 

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ако бяха хора
преди 1 година
Кремълските Кратунчовци, нямаше да бъде проблем мостът да съществува. Но те го използват за да транспортират войски и бойна техника и да водят войни. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 11
анонимен
преди 1 година
Нищо няма да направиш...руски ..баст.........................ун...Ще го взривят и само ще бършеш потно чело.... Сигнализирай за неуместен коментар