Цистерна с гориво се запали на Кримския мост, Русия обвини Украйна за случилото се

Спряно е движението на автомобилния и железопътен мост

08.10.2022 | 10:15 Редактор: Ваня Кузманова
Цистерна с гориво се запали на Кримския мост, Русия обвини Украйна за случилото се

Цистерна с гориво се е запалила на Кримския мост, предаде ТАСС.

"По предварителни данни в един от участъците гори цистерна с гориво. Арките за пропускане на плавателни съдове не са засегнати. Все още е рано да се говори за причините и последствията. Полагат се усилия за потушаване на пожара", написа говорителят на местните власти Олег Крючков в канала си в Telegram.

В същото време медиите в Украйна съобщиха за експлозия. Според тях взривът е избухнал около 6 часа местно време. Спряно е движението на автомобилния и железопътен мост, който свързва Крим с руската транспортна мрежа.

Украйна е виновна за инцидента на Кримския мост, в резултат на който е повредено платното за движение, заяви тази сутрин председателят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ТАСС.

"Украинските вандали успяха да се доберат до Кримския мост с кървавите си ръце. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години не успяха да построят нищо достойно за внимание в Крим, но успяха да повредят платното за движение на руския мост. В това намират смисъл киевският режим и украинската държава. Смъртта и разрушението са единственото, което успяват да постигнат", написа Константинов в своя канал в Telegram, цитиран от БТА.

Той обеща, че щетите по Кримския мост ще бъдат отстранени в най-кратък срок. "Разбира се, че причините ще бъдат изяснени, а щетите ще се отстранят. Хубавото е, че не са сериозни. Съзидателната дейност в Крим ще продължи", написа той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ПРИЧИНАТА ЗА ВЗРИВА
преди 1 година
ПРИЧИНАТА ЗА ВЗРИВА: Цистерна с гориво се е запалила на Кримския мост, предаде ТАСС. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
"Цистерна с гор
преди 1 година
Председателят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ТАСС: "Украинските вандали успяха да се доберат до Кримския мост с кървавите си ръце"- с други думи казва, че това е взрив.ЗНАЕМ, ЧЕ НАШАТА ДЪРЖАВА Е МНОГО ОБЪРКАНА, АМА НЕ Е СТИГАЛА ДО ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО СЕ ПОСТАВЯ РУСИ С ПЪЛНАТА НЕРАЗБОРИЯ ДОРИ В ИНФОРМАЦИЯТА. Сигнализирай за неуместен коментар