Пик на новата вълна на Ковид-19 в Гърция до края на месеца, връщат маските на закрито

Приетите в болница пациенти и интубираните са се увеличили през последните три седмици

04.07.2022 | 20:22 Редактор: Ваня Кузманова
Пик на новата вълна на Ковид-19 в Гърция до края на месеца, връщат маските на закрито

С настъпването на новия сезон на отпуските движението се засилва, както и активността на младите хора на възраст 18-24 години, а изглежда това са основните фактори за нарастването на новите случаи на Ковид-19 в Гърция, коментира днес Националната организация за обществено здраве, цитирана от "Катимерини“.

Председателят на организацията Теоклис Заутис и експертът по епидемиология и превантивна медицина Димитрис Параскевис представиха днес на извънреден брифинг в Атина данни, които показват, че броят на активните случаи в цялата страна в момента са между 150 хил. и 200 хил.

Параскевис отбеляза, че най-голямото увеличение на случаите има на островите в Йонийско и южните части на Егейско море, както и на Крит, но също и в Атина.

Експертите очакват настоящата вълна да достигне пика си до средата на месеца.

Приетите в болница пациенти и интубираните също са се увеличили през последните три седмици, казаха представителите на Националната организация за обществено здраве, допълвайки, че системата на общественото здравеопазване все още не е подложена на голям натиск, пише "24 часа". 

Въпреки това обаче те посочиха, че експертната комисия, която съветва правителството, ще препоръча маските да станат задължителни отново във всички закрити обществени места като супермаркети и магазини.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК