Песков: Путин няма да въвежда военно положение в Русия на фона на инвазията в Украйна

Говорителят на Кремъл описа вътрешнополитическата обстановка в Русия като стабилна

11.05.2022 | 16:59 Редактор: Ваня Кузманова
Песков: Путин няма да въвежда военно положение в Русия на фона на инвазията в Украйна

Руският президент Владимир Путин не възнамерява да въвежда военно положение в страната на фона на инвазията в Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Не, това не влиза в плановете му", каза Песков в отговор на въпрос как ще коментира изявлението на директора на Националната сигурност на САЩ Аврил Хейнс, която предположи, че Путин може да въведе в Русия военно положение за поддържане на "специалната военна операция" за защита на Донбас.

Говорителят на Кремъл опроверга предположението на бившия съветник на държавния глава Сергей Глазиев за предполагаем планиращ се в Русия държавен преврат. На въпрос на журналисти как ще опише вътрешнополитическата обстановка в Русия, Песков отговори: "Като стабилна".

"За съжаление не зная върху какво се основават тези изводи на Глазиев, затова нищо не мога да кажа", отбеляза говорителят, цитиран от БТА. 

Отговаряйки на въпрос как ще коментира думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за това, че Европейският съюз не може да стане посредник в преговорите между Москва и Киев, но тази роля може да бъде изиграна от Турция, Песков каза: "Преговорният процес започна без посредници и той доста вяло и безрезултатно продължава без посредници. Макар че високо оценяваме и сме признателни за усилията на нашите турски колеги за създаването на необходимите условия за среща в Истанбул".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК