Зеленски: Имам нулево доверие към Путин, руснаците се държат като нацисти

Цената на войната в разрушената инфраструктура на Украйна възлиза на $60 млрд., заяви президентът

02.05.2022 | 10:13 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Имам нулево доверие към Путин, руснаците се държат като нацисти

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие в обещанията и ангажиментите на руската страна. Той уточни това в интервю за гръцкия в. "Катимерини".

"От самото начало на войната ние разиграхме всякакви възможни атаки. Във всеки случай доверието в обещанията и ангажиментите на руската страна е нулево. Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна..., а използваха забранени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места", заяви Зеленски.

Журналистът Янис Сулиотис, взел интервюто в Киев, споделя, че украинският президент изглеждал изтощен и недоспал, но говорел разпалено.

"Опитвам се да не се променям, но истината е, че войната засяга всички ни. Поведението ни се променя, ценностите ни се променят. Хората в Украйна вече не говорят за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят единствено за мира и за безопасността на децата си", казал Зеленски, цитиран от БТА.

Той обещал да посети Атина, когато войната приключи.

Зеленски представи изчисления, според които досега цената на войната в разрушената инфраструктура на Украйна възлиза на 60 млрд. долара. 

По отношение на Азовския отряд той обясни, че в началото на войната в Източна Украйна през 2014 г., когато страната не е имала достатъчно подготвени за бойни действия военнослужещи, са били създадени много доброволчески групи.

"Искам да отбележа обаче, че днес Азовският отряд е част от Националната гвардия, от Украинските въоръжени сили, т.е. професионални войници, защитаващи Мариупол. Тъкмо обратното, руснаците са тези, които се държат като нацисти", каза той.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 3
Читател
преди 1 година
Обади се на твоят приятел Азов,да излезе от мазите на завода,грабвайте шмайзерите които са вече огромна камара и застанете лице срещу лице с "окупатора" от руски произход.Не може всеки ден,самолети,влакове,кораби да стоварват оръжие на твоята територия с цел нападение над Русия и в същото време да говориш за мир.На това му казвам дървено желязо,което не върши работа. Сигнализирай за неуместен коментар