Пелоси се срещна със Зеленски: САЩ са до Украйна, докато борбата свърши

Тя е поредният високопоставен западен политик, който посещава Киев от началото на войната

01.05.2022 | 15:22 Редактор: Здравко Черкезов
Пелоси се срещна със Зеленски: САЩ са до Украйна, докато борбата свърши

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е провел среща с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и сподели видео от визитата ѝ, съобщиха информационните агенции.

Информацията бе потвърдена и от американски официални представители.

Пелоси заявява във видеоматериала, че визитата е израз на благодарност за "вашата борба за свобода… Решени сме да сме до вас, докато борбата свърши", казва още Пелоси във видеото, информира БНР.

Тя е поредният високопоставен западен политик, който посещава Киев от началото на войната на 24 февруари т.г.

Президентът Зеленски определи посещението като сигнал за силната подкрепа за Украйна:

"Това е сигнал за подкрепата на хората в Съединените щати и на Конгреса - двукамарна и двупартийна подкрепа. Той показва, че Съединените щати са истински лидери с твърдата си позиция  за борбата ни срещу агресията на Руската федерация".

Турция смята, че може да бъде формирана глобална архитектура за сигурност, която удовлетворява всички страни, заяви турският президентски представител Ибрахим Калън след среща в Киев с украинския президент.

Руското министерство на отбраната обяви междувременно, че са били нанесени удари по оръжия, доставени на Украйна от САЩ, и е разрушена писта на военно летище край  град Одеса.

Група от около 40 цивилни, евакуирани от сграда до металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол, пристигна в център за временно настаняване. Снощи бе осъществена успешна евакуация на близо 50 цивилни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК