Путин: Ако се стигне до конфликт между Русия и НАТО, последствията са ясни за всички

Неонацистите нямат никаква милост към хората, разстрелват дори своите военнослужещи, коментира руският президент

05.03.2022 | 18:25 Редактор: Елеонора Танева

Руският президент Владимир Путин коментира спряната евакуация на цивилни в Мариопул. По думите му местните неонацисти не са позволили гражданите да напуснат района. Путин говори по актуални теми пред група стюардеси в учебен център край Москва. 

Той допълни още, че западните санкции са равностойни на обявяването на война и подчерта - ако се стигне до конфликт между Русия и НАТО, последствията са ясни за всички. А всяка държава, която наложи зона за забранени полети над Украйна, ще се смята, че се е присъединила към военния конфликт.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е почти изцяло унищожена от руската армия и операцията се движи по график.

"Неонацистите нямат никаква милост към хората, разстрелват дори своите военнослужещи. Сега се говори да се създаде зона забранена за полети над Украйна. Това е невъзможно. Но всяко такова действие в това направление ще се разглежда като участие във въоръжения конфликт в тази държава, от чиято територия ще бъдат създадени заплахи за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участие във военни конфликти и няма значение на каква организация са членове", категоричен беше Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Дайте на Путин каквото иска иначе става все по-трудно.Всички европейски политици да се обединят за постигане на мир чрез преговори!!! Сигнализирай за неуместен коментар