Тежък артилерийски огън в Донецк и Луганск, руски ракетни удари в Киев и Харков 

Путин разпореди рано тази сутрин началото на военна операция

24.02.2022 | 07:22 Редактор: Тодор Петров

Започна нанасянето на тежки артилерийски удари в районите на Донецк и Луганск. Ракети бяха изстреляни по важни военни обекти и бази в поне половин Украйна. 

За руски ракетни удари и десантни операции срещу Украйна съобщават очевидци и местни медии, след като руският президент Владимир Путин разпореди рано тази сутрин началото на военна операция срещу страната. 

Командни центрове на украинската армия в Киев и Харков са подложени на руски ракетни удари след 5 часа тази сутрин, съобщи "Украинская правда", цитирана от Ройтерс, като се позовава на източник от украинското вътрешно министерство.

Агенция "Интерфакс" съобщава за десантни операции на руския черноморски флот в Азовско море и в Одеса. Според очевидец в Киев са се чули далечни силни шумове, подобни на артилерийска стрелба. 

За стрелба край главното летище на украинската столица съобщи и агенция "Интерфакс", като се позовава на локални медии. Изглежда, че руската инвазия в Украйна е в ход, е заявил пред агенцията представител на НАТО, който е пожелал да остане неназован. 

Ще бъде организирана евакуация от Украйна на всички желаещи българи. Това съобщиха от Министерство на външните работи. Повече информация може да бъде получена на телефоните на ведомството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
avliga
преди 2 години
Изкоренете фашизма от Украйна! Сигнализирай за неуместен коментар