САЩ: Русия е събрала 70% от военния си потенциал, нужен за инвазия в Украйна

Подчертава се обаче, че не е ясно дали Москва е решила да предприеме хода

06.02.2022 | 12:20 Редактор: Здравко Черкезов
САЩ: Русия е събрала 70% от военния си потенциал, нужен за инвазия в Украйна

Расте напрежението на украинско-руската граница. Русия е събрала около 70% от военния потенциал, необходим за пълномащабно нахлуване в Украйна през следващите седмици. Това са заявили анонимно за американски медии вископоставени източници, позовавайки се на разузнавателни оценки.

Подчертава се обаче, че не е ясно дали Москва е решила да предприеме хода. Новината идва на фона на изпратените американски военни подкрепления в Европа. Вчера първите допълнителни сили кацнаха в Полша и Германия.

В същото време Русия изпрати двойка бомбардировачи с голям обсег на действие, способни да носят ядрени оръжия, да патрулират над съюзника ѝ Беларус. Журналисти от Радио "Свободна Европа" съобщават още, че се наблюдава раздвижване и на силите на ръководителя на Чечня - Рамзан Кадиров. Смята се, че се придвижват към украинската граница.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Американецът Бай Дън го кара типично по девиза "мене гледайте какво правя , а слушайте и изпълнявайте" типично като фелдфебел! Народ изпитал една война никога няма да стои със смъкнати ...... Но на страха очите са големи ,а желанието да властваш в света е наркомания на безумните! Сигнализирай за неуместен коментар