Германци бягат в Парагвай, за да се спасят от ваксинацията, но там ги чака изненада

В страната обмислят да въведат задължителна имунизация срещу Ковид-19

27.12.2021 | 18:09 Редактор: Елеонора Танева
Германци бягат в Парагвай, за да се спасят от ваксинацията, но там ги чака изненада

Парагвай се превръща в Мека за много германци, които не искат да се ваксинират или са против ограничителните мерки срещу коронавируса.

При температура от 33 градуса в заведенията на германските преселници им сервират традиционни наденички с кисело зеле и брецели. А в близката германска пекарна се предлагат популярните берлински понички. Има също и училище за танци, както и немско училище за децата.

Това се случва в Хоенау - 15-хилядно градче в Парагвай с голяма германска общност. Първите преселници с германски корени пристигнали от Бразилия. Те се установяват на това място около 1900 година заради плодородната почва. В наши дни Хоенау все повече се превръща в рай за онези германци, които искат да избягат от родината си, защото им е дошло до гуша от бежанци, ваксинации срещу коронавирус и задължително носене на маски. 

Не всички обаче харесват новодошлите в период, когато Парагвай е тежко засегнат от пандемията

На преселниците от Германия няма да им хареса също и това, че в страната в момента се води дискусия за въвеждане на задължително ваксиниране. А актуално допитване показва, че 71% от парагвайците подкрепят задължителните ваксинации. Очевидно е, че дадените досега 16 000 жертви в битката срещу вируса са променили настроенията в седеммилионен Парагвай, информира DW.

При това много парагвайци биха се радвали, ако изобщо можеха да се доберат до ваксина, защото тя не достига. Едва 40% от хората в страната са получили по две дози от ваксината. Истински парадокс: германци, които не желаят да се ваксинират, се заселват в една държава, чието население много би искало да се ваксинира, но не може.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Пандемията на страха!Защо налагат страх върху всички обаче? Сигнализирай за неуместен коментар