120 000 заразени във Великобритания за ден! Черна статистика в Италия, Франция и Германия

В Гърция новите рестрикции ще важат до 2 януари

24.12.2021 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева

Великобритания с рекорден брой новозаразени с Ковид-19 от началото на пандемията. Отчетоха 119 800 нови случая за един ден. На Острова близо 17 000 от положителните проби са с Омикрон. Броят на починалите обаче не е много висок.

Според властите причината за по-малкото фатални случаи са ваксинацията и срещата с по-ранни варианти на коронавируса. Затова няма и допълнителни ограничения за Коледа.

"Трябва да си направим тест и да сме особено внимателни, когато посещаваме роднини от уязвимите групи и по-възрастни хора. Знам, че ситуацията остава трудна, но за милиони семейства в цялата страна, надявам се и вярвам, че тази Коледа ще бъде по-добра от предишната. Ще можем да празнуваме с любимите хора и да си спомним тези, които вече не са сред нас", каза премиерът Борис Джонсън.

Рекорд беше поставен също в Италия и Франция. А в Германия е регистриран първи смъртен случай, свързан с Омикрон. 

В Гърция от тази сутрин са в сила нови рестрикции. Носенето на маска става задължително както в закритите обществени места, така и на открито. Това се отнася и за заведенията за хранене и фитнес салоните. В супермаркетите и в обществения транспорт ще бъде задължително да се носи двойна маска или такава със стандарт N95. 

Забраняват се всякакви публични мероприятия за Коледа и Нова година. Рестрикциите ще бъдат в сила до 2 януари. 

Пътниците, които ще влизат в Гърция с PCR тест, ще бъдат задължени да си правят по два бързи теста. 

А в Чехия с цел ограничаване на разпространението на коронавируса от 27 декември се въвежда задължителен PCR тест за всички пристигащи в страната. Новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
й
преди 2 години
Много заразени, но нещат да ***. Не се ли усещат, че вече вируса взе да става като сезонните, но не и толкова опасен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Iordan Ivanov Douser
преди 2 години
През 2018 година се наложи срочно да проведа тестове за увреждане на биосферата вкл климата с нови нагло вредни оръжия.В Англия биосферната охрана бе както над цяла ЕВропа добра полубожествена. Уврежданията от нагло престъпни дигитално холограмни оръжия и радари не с е усещаха при тестове от самолети. В ЛОНДОН се поздравявахме приветливо нямаше даже токсичен смог.Сега милиони нагло вредни терористични черно чумно активни оръжия по програми 5G Black death and cancer digital holographic Сигнализирай за неуместен коментар