Леонардо ди Каприо инвестира в предприятия за опазване на природата

Актьорът, който е екоактивист, е подкрепил финансово израелската компания "Алеф Фармс"

26.09.2021 | 16:26 Редактор: Юлия Христова
Леонардо ди Каприо инвестира в предприятия за опазване на природата

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо инвестира в иновативни предприятия, които целят опазване на природата, съобщи електронното издание israel21c.

Актьорът, който е екоактивист, е подкрепил финансово израелската компания "Алеф Фармс", разработила биоинженерна технология за отглеждане на месо от клетки на добитък.

Стартъпът вече е култивирал телешки стек и антрекот и се готви да изпрати технологията в космоса с втория израелски астронавт Ейтан Стибе.
Звездата от „Вълкът от Уолстрийт“ е инвестирал и в други иновативни компании в Израел, сред които в изграждането на екологично сертифициран хотел в Херцлия.

Холивудският ас не за пръв път проявява интерес към култивирането на месо. Той е сред инвеститорите в компания "Моса мийт" в Нидерландия.

"Един от най-ефективните начини за борба с климатичната криза е да трансформираме хранителната система. "Моса мийт" и "Алеф Фармс" предлагат нови начини за удовлетворяване на търсенето за телешко месо, като същевременно предлагат решения за някои от най-сериозните проблеми на съществуващата индустрия за производство на телешко месо. За мен е удоволствие да се присъединя към тях като съветник и инвеститор", каза актьорът, цитиран от електронното издание.

Той влиза в надзорния съвет на израелската компания, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК