Ди Каприо дава $2 млн. за резерват с горили в Конго

Преди месец Вирунга беше обект на кървава атака

19.05.2020 | 13:15 Редактор: Ивет Арабова
Ди Каприо дава $2 млн. за резерват с горили в Конго

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо даде пари за най-стария природен резерват в Африка, който наскоро беше обект на кърваво нападение. Основаната от Леонардо ди Каприо благотворителна фондация "Earth Alliance" обеща 2 милиона долара за резервата Вирунга в Демократична република Конго, пише Би Би Си.

Преди месец Вирунга беше обект на кървава атака, като бунтовници от Руанда устроиха засада на рейнджъри от резервата и убиха 12 от тях. Резерватът Вирунга е популярна туристическа дестинация, като една от най-важните му роли е опазването на застрашените от изчезване планински горили, които живеят на негова територия.

Леонардо ди Каприо е ангажиран с опазването на резервата от години. Той продуцира документалния филм “Вирунга”, който беше номиниран за Оскар през 2014 г., предава БГНЕС.

В понеделник паркът даде началото на Фонда "Вирунга", който да събира пари за екипирането на рейнджърите и подпомагането на техните семейства, както и за други належащи разходи. Освен Earth Alliance, Европейската комисия също ще внесе средства в новоучредения фонд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК