Ранени полицаи и стотици арестувани на протест в Мелбърн срещу Ковид мерките

Градът преминава през шестото си блокиране от началото на пандемията

18.09.2021 | 12:47 Редактор: Тодор Петров
Ранени полицаи и стотици арестувани на протест в Мелбърн срещу Ковид мерките

Няколко полицаи бяха ранени, а стотици протестиращи бяха арестувани във втория по население град в Австралия при жестоки сблъсъци по време на протести срещу блокирането, съобщи АФП.

Служителите на реда използваха лютив спрей и извършиха над 200 ареста в Мелбърн, след като няколкостотин души нарушиха заповедите за престой у дома и преминаха през квартал в центъра на града.

Незаконното събиране идва в момент, когато градът преминава през шестото си блокиране от началото на пандемията. Полицията съобщи, че шестима полицаи са откарани в болница след сблъсъци с тълпата от около 700 души.

Полицията се опита да намали достъпа до центъра на града, блокирайки пътища и чрез спиране на обществения транспорт в опит да избегне повторение на сцени с насилие от митинг, който събра хиляди миналия месец.

Полицията на Нов Южен Уелс заяви, че е арестувала около 20 души в града, главно в мрежата на обществения транспорт, докато няколко други са арестувани при по-малобройни сбирки в щата, предаде БГНЕС.

И двата града са подложени на продължителни блокирания, докато властите се надпреварват чрез ваксиниране да се стигне до изход от ограниченията на фона на нарастващите огнища. 

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК